Tidigare hundar

6 April 2021
Nu har det gått lite mer än ett år sen du lämnade mig Loppan💔det har varit många av dagar av sorg o saknad men samtidigt så tacksam att jag fått dela 10 år tillsammans med dig ,varje dag bredvid varandra. Vi hade den djupaste respekt för varandra , Loppan var ingen hund utan min närmsta vän, henne hade man kul med som en människovän fast bättre😊😍Varje dag startade med ett ljudligt viftande med hård svans rakt in i dörren så då vaknade man ordentligt varje dag😂Loppan levde aldrig halvdant, fullt ös medvetslös varje dag! Vare se det gällde promenader, veterinärbesök parningar mm så var det verkligen glädje bakom allt hon gjorde man fick skratta varje dag tillsammans med henne ❤️❤️Sen när jag insåg att glädjen fanns där, men inte orken och kraften då gick mitt hjärta itu när jag tog den sista bilresan tillsammans med dig Loppan och Kevin, det gjorde så fruktansvärt ont .Du födde 29 valpar fördelat på fem kullar helt själv, du var den bästa av avelstikar o tack o lov för det , för Ellen är ju din dotter och Ivan o Ibra är ju barnbarn här hemma efter dig , o nu ett nytt barnbarn som vi delar vardagen med , lilla Minelli. hon verkar ärvt din svans ,dunk dunk dunk ggr 1000!!!😊Så det känns lite som att du är lite kvar här hemma med oss varje dag o delar vardagen 
❤️❤️Kommer aldrig sluta sakna dig min älskade Plopp ❤️
Doremis Lollipop KID f. 2010-08-01-*2020-04-06
Dog av sviterna efter polyartrit
Behrens Aberdeen
Hon hette Ebba hemma
Detta var Behrens första tikvalp från A-kullen henne skulle jag bara ha kvar!
Hon vägde 850 g som nyfödd så inte konstigt att mamma Tutti blev tvungen att snittas!
Hon var en fantastiskt rolig och STOR hund många tog henne för en hane hon vägde 58 kg som vuxen så hon var som en björn! Hon fick tyvärr inte chansen att bli mamma då hon hade bara en njure och sedan blev hon kastrerad.
f. 20080218- * 20160216
Hon dog av lymfom.

Doremis Tutti Frutti är den som startade vår uppfödning!!
En härligt stark tik och underbar mamma, tyvärr blev det bara två kullar då hon snittades båda gångerna men hon kunde gosa! Ville alltid ligga eller vara nära!
Men hon var en stark tik hon höll ordning i flocken ordentligt så det blev ett hål när hon gick bort.
f. 20050215 -*20120208
Cancer i buken
SEuch Doremis Chelsea Fc
Den första bernern i Sverige som tog alla cert i Veteranklass!!
Blev Champion på en rasspecial i Sala med konkurrens av 74 tikar och Chelsea blev 3 i Btkl!!
Hon låg högt upp på vinnarlistans 2 år i bästa bernertik på SShks lista!
Blev Årets veteran 2 år i rad!
Hon var en once in a lifetimehund det kan jag lova och en mattehund!!!
Hon älskade människor helt galen i folk men en som kunde uppfostra dryga unghanar=)
Hon var som min ena arm det slets bort en stor bit ur mitt hjärta när hon dog,,,,hon var så älskad av alla som träffade henne.
f. 19990506 – * 20100430
Dog av cancer i lungor o hjärta
Doremis Znällman Basco
Honken som han kallades för var husses hund! Han var galen i husse. Han var en liten men naggande god berner. Som treåring gjorde han sig så illa att ena nerven i ryggen som går ut i bakbenet gick av sp han blev förlamad bak låg på strömsholm i 5 dagar sen fick jag hem en förlamad hund men de sa att nerven kunde läka, och efter 11 dagar hemma, inga lätta dagar med att ge lavemang då han inte kände när det var dags att göra sina behov o inte kunde gå ut utan att vi hjälpte han ut….men efter de 11 dagarna började det rycka lite under trampdynorna nör man skulle reta med tex en penna…så efter viss tid så kunde han gå igen men vetrinärerna trodde inte han skulle bli så gammal då det fanns risk att andra sidan skulle bli samma sak men si det blev det inte Honken blev gammal! Han kunde inte trava efter olyckan men gå o galoppera var inga problem.
f.19980317-* 20090710
Dog av att benet inte orkade längre
Doremis Queens PR
Hon kallades Quinnie och vi fick välja valp först före uppfödarna tom och det fanns ju ingen annan o välja på då Quinnie var sagolikt vacker redan som liten!
Jag har förkärlek till snygga bakben som är välvinklade o det kan man inte säga nåt annat Quinne var nästan övervinklad!
Hon var en lite busig valp o unghund åt upp korkmattor på stora ytor men men =)
Tyvärr han hon inte bli svensk utställningschampion då hon dog ung.
Hade 2 cert och många bästatikplaceringar

f.20031004- *20090905
Hon dog i hemmet när hundarna var själva sonen hittade henne död.
Lämnades på obduktion där det blev bekräftat att hon kvävts ihjäl pga yttre skada in i l lungan troligtvis gjort sig illa i skogen utan att nån märkt det. men lungorna hade fyllts på med vätska utan tecken på att vara sjuk….
vi var endast borta 3 timmar så det måste gått fort.
Det är det värsta vi gått igenom att förlora en kär vän på det viset.
Men måste berätta en magisk sak.
Quinnie hade fräknar på nosen som vi älskade vi sa jämt att hennes charm och själ sitter i fräknarna. och när vi kom hem o skulle ta farväl o pussa på Quinnie då hon var död var fräknarna borta! Hennes nosparti var lika vitt som de andras!
Det är tänkvärt…..


Vi har fler hundar som ska in här ska försöka få in de i datorn bara!!